Zoek
assortiment koude balletjes
4
30 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
800 GR Bereid varkensgehakt
1 ui
1 teentje look
4 rijpe tomaten
kerrie, paprika, verse peper in conserve
olijfolie, peper en zout
Bereiding
1
verwarm de oven voor op 180°C
2
Hak de ui in snippers en kneed deze door het gehakt.
3
Verdeel het gehakt in drie porties; Kneed door de eerste portie kerriepoeder of kerriepasta.
4
Door de tweede 4 theelepels paprika en door de derde 2 theelepels met een vork of een stamper fijngemaakte groene peper.
5
Rol gehaktballetjes ter grootte van een abrikoosje en laat deze 25 minuten braden in de oven.
6
Draai ze halverwege de braadtijd om. Laat ze afkoelen
7
bereid saus van de rauwe tomaten. Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water. Schil en ontpit ze.
8
Mix het vruchtvlees met het teentje knoflook, 2 EL olijfolie, zout en een snuifje peper.
9
Bewaar de saus in de koelkast1
0
prik de balletjes op de cocktailprikkers en leg ze in een bodempje koude saus
assortiment koude balletjes is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balletjes met groenten op z’n Tunesisch
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min
Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veggie pita
10 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hamrolletjes met augurken
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Smeltende chocoladecakejes
20 min
Nagerecht
Bekijk recept
Gerookte zalmfilet met gepofte zoete aardappel
110 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept