1 Snijd de lamsbout in blokjes van ongeveer 3 x 3 x 3 cm. Bestrooi de vleesblokjes met de kurkuma en djahé.
2 Pel en snipper de ui en knoflook.
3 Verwarm de olie in een tajine. Braad het vlees op een matig vuur aan tot het bruin is.
4 Voeg ui en knoflook toe en laat het een paar minuten meebakken.
5 Voeg de kaneelstokjes en de saffraan toe.
6 Voeg zoveel heet water toe tot het vlees onder water staat. Breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de tajine en laat ongeveer twee uur stoven.
7 Snijd ondertussen de gedroogde vruchten op de gewenste grootte. Kook de eieren hard, snijd de koriander fijn. Rooster de amandelen.
8 Voeg na twee uur stoven de gedroogde vruchten en de suiker toe. Laat nog een halfuurtje stoven tot het vlees zacht is. Laat indien nodig nog even langer stoven.
9 Breng op smaak met peper en zout.1
0 Draai het vuur uit. Voeg de koriander toe.1
1 Versier de stoofschotel met de in parten gesneden eieren, de geroosterde amandelen en wat extra koriander.1
2 Serveer met couscous.
Tajine van lamsbout met tutti frutti is een recept van Solo Open Kitchen