Stoofvlees

4
200 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vraag aan de slager om vleesblokjes met geen, of toch zo weinig mogelijk vet.
  • 2 Pel de ui en snij in vier, snij daarna in grove stukken.
  • 3 Smelt een soeplepel solo in een gietijzeren kookpot en stoof hierin de ui in aan.
  • 4 Smelt een soeplepel solo in een braadpan en korst hier het vlees in aan, tot het een mooi bruin kleurtje heeft, doe dit in porties dan kan het beter bakken.
  • 5 Doe het vlees bij de ui en kruid af met pezo.
  • 6 Bestrooi het geheel met 2 soeplepels bloem, roer goed om en laat even bakken om de bloemsmaak te verwijderen.
  • 7 Overgiet het geheel met het bier en de kalfsfond en breng aan de kook.
  • 8 Zet het vuur lager en voeg nu siroop, basterdsuiker, laurier, tijm en de kruidnagel toe, roer goed om.
  • 9 Laat onder gesloten deksel ongeveer 2u30 à 3 uur pruttelen, tot het vlees mals is, roer af en toe alles eens om.1
  • 0 Verwijder laurier, tijm en kruidnagel uit de kookpot en kruid het geheel af met pezo, laat daarna zonder deksel even indikken.1
  • 1 Dien het vlees op met enkele blaadjes frisse groene salade, enkele schijfjes tomaat en eventueel appelcompote en zelfgemaakte frietjes met zelfgemaakte mayonaise.

Stoofvlees is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept