1 Vraag aan de slager om vleesblokjes met geen, of toch zo weinig mogelijk vet.
2 Pel de ui en snij in vier, snij daarna in grove stukken.
3 Smelt een soeplepel solo in een gietijzeren kookpot en stoof hierin de ui in aan.
4 Smelt een soeplepel solo in een braadpan en korst hier het vlees in aan, tot het een mooi bruin kleurtje heeft, doe dit in porties dan kan het beter bakken.
5 Doe het vlees bij de ui en kruid af met pezo.
6 Bestrooi het geheel met 2 soeplepels bloem, roer goed om en laat even bakken om de bloemsmaak te verwijderen.
7 Overgiet het geheel met het bier en de kalfsfond en breng aan de kook.
8 Zet het vuur lager en voeg nu siroop, basterdsuiker, laurier, tijm en de kruidnagel toe, roer goed om.
9 Laat onder gesloten deksel ongeveer 2u30 à 3 uur pruttelen, tot het vlees mals is, roer af en toe alles eens om.1
0 Verwijder laurier, tijm en kruidnagel uit de kookpot en kruid het geheel af met pezo, laat daarna zonder deksel even indikken.1
1 Dien het vlees op met enkele blaadjes frisse groene salade, enkele schijfjes tomaat en eventueel appelcompote en zelfgemaakte frietjes met zelfgemaakte mayonaise.