3 Schil de paprika's (facultatief), snij in vieren en verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij vervolgens in reepjes.
4 Schil de wortel, snij in de lengte doormidden en snij vervolgens in blokjes.
5 Verhit 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel solo in een kookpot met dikke bodem (gietijzeren) en stoof de ui glazig, voeg nu de knoflook, wortel en de paprika toe en laat even meestoven.
6 Voeg nu de tomatenblokjes, het verkruimelde bouillonblokje en een 1 tl suiker toe, kruiden met pezo,roer alles goed om.
7 Leg er het takje tijm en het laurierblad bij en laat onder gesloten deksel op een zacht vuur 30 minuten stoven.
8 Verhit 2 el solo in een grote pan en bak de steaks naar eigen smaak, bleu, saignant, à point, bien cuit.
9 Haal de steaks uit de pan en laat met de laatste bakzijde naar boven 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, zo kunnen de sappen zich goed verspreiden.1
0 Haal tijm en laurier uit de saus.1
1 Leg de steaks op warme borden, kruiden naar eigen smaak met pezo en napperen met de saus, dien op met zelfgemaakte frietjes en mayonaise.1
2 Tip: de overschot van de nog warme saus kan je gerust in een inmaakbokaal of propere lege confituurpotten doen, deksel erop en omkeren. Is ook lekker met kip, varkenshaasje, kotelet......
Biefstuk met Provençaalse saus is een recept van Solo Open Kitchen