2 Borstel de champignons zuiver en snij ze in plakjes (indien het kleine champignons zijn, in 2 of 4 snijden).
3 Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en een mespunt salie, kruiden met pezo.
4 Maak de handen vochtig en maak van het gehakt niet al te grote balletjes.
5 Verhit 1 el olijfolie en 2 el solo in een pan en bak hierin de balletjes mooi bruin en gaar.
6 Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
7 Verwijder de vetstof uit de pan en verhit in dezelfde pan 2 el solo en bak hier, op een hevig vuur, de champignons in aan, doe er knoflook bij en laat even meebakken.
8 Doe er nu de kalfsfond bij, roer goed om en laat 2 minuten inkoken, bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.
9 Leg de balletjes bij de champignons en laat even opwarmen.1
0 Serveer op warme borden en werk af met gehakte peterselie.1
1 Lekker met rijst, of frietjes, of gebakken aardappeltjes.