Gehaktballetjes met champignons

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de knoflook en hak fijn.
  • 2 Borstel de champignons zuiver en snij ze in plakjes (indien het kleine champignons zijn, in 2 of 4 snijden).
  • 3 Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en een mespunt salie, kruiden met pezo.
  • 4 Maak de handen vochtig en maak van het gehakt niet al te grote balletjes.
  • 5 Verhit 1 el olijfolie en 2 el solo in een pan en bak hierin de balletjes mooi bruin en gaar.
  • 6 Haal uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  • 7 Verwijder de vetstof uit de pan en verhit in dezelfde pan 2 el solo en bak hier, op een hevig vuur, de champignons in aan, doe er knoflook bij en laat even meebakken.
  • 8 Doe er nu de kalfsfond bij, roer goed om en laat 2 minuten inkoken, bind de saus eventueel met wat instantsausbinder.
  • 9 Leg de balletjes bij de champignons en laat even opwarmen.1
  • 0 Serveer op warme borden en werk af met gehakte peterselie.1
  • 1 Lekker met rijst, of frietjes, of gebakken aardappeltjes.

Gehaktballetjes met champignons is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept