2 Meng het gehakt met het ei, paneermeel en de Parmezaanse kaas, kruiden met pezo.
3 Vorm van het gehakt een vierkant broodje, omwikkel het met spek.
4 Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg daarop het gehaktbroodje, zet 30 tot 40 minuten in de warme oven.
5 Snij de topjes van de boontjes en blancheer ze beetgaar in gezouten water, giet af en laat schrikken onder koud water, dit om het kookproces te stoppen en om de kleur te behouden.
6 Maak de prei schoon en snij in ringen van 5 cm.
7 Pel de sjalot en snipper fijn.
8 Smelt wat solo in een steelpannetje en stoof hierin de sjalot glazig, doe er de prei bij en een scheutje water, laat onder half gesloten deksel 5 minuten stoven.
9 Voeg er de boontje aan toe en laat goed warm worden, afkruiden met pezo en een weinig nootmuskaat.1
0 Haal het gehakt uit de oven en laat het 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.1
1 Snij het gehaktbrood in dikke plakken en dien op met de groenten en gekookte aardappelen, eventueel met een bruine saus.1
2 Bruine saus: stoof een halve in stukken gesneden ui aan in wat solo, voeg er 1 wortel in ringen gesneden aan toe en een klein bakje reepjes gezouten spek, laat even bakken.1
3 Bestrooi met 2 soeplepels bloem, laat even bakken om de bloemsmaak te verwijderen.1
4 Overgiet het geheel met +/- 800 ml runderfond en laat een 5 à 10 minuten inkoken, of tot sausdikte.1
5 Passeer de saus door een chinois, pers groenten/spek met een lepel goed uit.1
6 Warm de saus goed op en eventueel bijkruiden met pezo.1
7 Overschot van saus kan men invriezen, of, warm in een bokaal doen, deksel erop en omgekeerd laten afkoelen.