Blinde vinken met bier

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel ui en knoflook, snipper fijn.
  • 2 Verhit 2 eetlepels solo in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig.
  • 3 Voeg de blinde vinken toe en bak deze rondom mooi bruin, voeg dan de knoflook toe, laat deze even meebakken.
  • 4 Overgiet het geheel met het bier, voeg tijm en laurier toe, deksel op de pan, laat gedurende 35 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur.
  • 5 Haal de vinken uit de pan, laat even rusten onder aluminiumfolie.
  • 6 Verwijder tijm en laurier, voeg de tomatenpuree toe aan de saus, laat enkele minuten inkoken.
  • 7 Roer de verse room door de saus, kruid af met pezo en eventueel een snuifje suiker.
  • 8 Leg de blinde vinken op warme borden, napperen met de saus, dien op met fijne sperziebonen, of wortelen en gekookte aardappelen.

Blinde vinken met bier is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met bier en room
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept