Zoek
Blinde vinken met bier
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 blinde vinken
25 cl Chimay, rood of blauw
solo, bakken & braden
1 grote ui
2 teentjes knoflook
takje tijm
1 laurierblad
2 el geconcentreerde tomatenpuree
1 el verse room
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Pel ui en knoflook, snipper fijn.
2
Verhit 2 eetlepels solo in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig.
3
Voeg de blinde vinken toe en bak deze rondom mooi bruin, voeg dan de knoflook toe, laat deze even meebakken.
4
Overgiet het geheel met het bier, voeg tijm en laurier toe, deksel op de pan, laat gedurende 35 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur.
5
Haal de vinken uit de pan, laat even rusten onder aluminiumfolie.
6
Verwijder tijm en laurier, voeg de tomatenpuree toe aan de saus, laat enkele minuten inkoken.
7
Roer de verse room door de saus, kruid af met pezo en eventueel een snuifje suiker.
8
Leg de blinde vinken op warme borden, napperen met de saus, dien op met fijne sperziebonen, of wortelen en gekookte aardappelen.
Blinde vinken met bier is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Mosselen met bier en room
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Witlofschuitjes met knapperige rijst-amandelballetjes
45 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept
The Elvis
Snack
Bekijk recept
Blinde vinken van skrei en broccolistoemp
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept