1 Verwijder de korsten van het brood en laat de sneden brood in melk weken, knijp ze dan lichtjes uit.
2 Pel de ui en hak fijn, fruit de ui glazig in een eetlepel solo.
3 Laat het mengsel afkoelen en voeg er een losgeklopt ei aan toe.
4 Voeg het brood, gehakte peterselie, wat chilipoeder en 1/2 kl oregano toe, afkruiden met pezo.
5 Kneed dit mengsel door het gehakt tot een homogene massa.
6 Vorm er dan een langwerpig brood van.
7 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg er het vleesbrood in, bevochtig het met een straaltje solo vloeibaar.
8 Schuif de ovenschaal in een koude oven die u instelt op 200°C.
9 Zodra die temperatuur is bereikt, laat u het vlees een half uur braden, maar....1
0 Na een 15 minuten vermindert u de temperatuur naar 150°C. 1
1 Om te controleren of het vleesbrood gaar is, prik er met een lange naald in, als het uitlopende vocht helder is, is het vleesbrood volledig gaar. 1
2 Dien op met gekookte aardappelen en fijne boontjes en eventueel een bruine vleessaus.1
3 Bruine saus: stoof een halve in stukken gesneden ui aan in wat solo, voeg er 1 wortel in ringen gesneden aan toe en een klein bakje reepjes gezouten spek, laat even bakken.1
4 Bestrooi met 2 soeplepels bloem, laat even bakken om de bloemsmaak te verwijderen.1
5 Overgiet het geheel met +/- 800 ml runderfond en laat een 5 à 10 minuten inkoken, of tot sausdikte.1
6 Passeer de saus door een chinois, pers groenten/spek met een lepel goed uit.1
7 Warm de saus goed op en eventueel bijkruiden met pezo.