1 Schil de aardappelen en kook ze in hun geheel gaar in gezouten water.
2 Laat de aardappelen afkoelen en snij ze vervolgens in schijfjes.
3 Smelt 30 gr solo in een steelpannetje, niet laten bruinen, voeg de bloem toe en maak er een gladde blanke roux van.
4 Voeg op een laag vuur, beetje bij beetje de melk toe tot je een gladde homogene saus bekomt, voeg dan een scheutje kippenfond toe, laat even goed warm worden.
5 Roer er nu de verbrokkelde gorgonzola door tot deze volledig is opgelost.
6 Indien de saus te dik, doe er dan nog een scheutje kippenfond of melk bij, want de saus mag lichtjes vloeibaar zijn.
7 Breng de saus op smaak met een weinig nootmuskaat en pezo.
8 Kruid de mignotten met pezo en een weinig paprikapoeder, dan krijgen ze een mooi bruin korstje.
9 Smelt 2 eetlepels solo tot bijna hazelnootkleur, zet dan het vuur op een laag pitje, korst er de mignonetten aan beide kanten mooi bruin in aan.1
0 Voeg nog 1 eetlepel solo toe, dit dient zodat de boter niet verbrand, laat de mignonetten zachtjes verder garen.1
1 Leg de mognonetten op een warme schaal en hou warm onder aluminiumfolie.1
2 Bak ondertussen de aardappelschijfjes mooi bruin in het bakvet van het vlees.1
3 Leg de mignonetten op warme borden, napperen met de saus en dien op met de gebakken patatjes en groente naar keuze, boontjes, wortelen, gebakken champignons...1
4 Tip: u kan de aardappelen ook vervangen door tagliatelli, zorg dan wel dat u voldoende saus heeft, en...voeg aan de saus gebakken plakjes champignons toe. Is ook lekker bij kipfilet, varkenshaasje, kotelet, biefstuk....