Italiaanse kalfslapjes met cappellini- saltimbocca

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Sla het vlees indien nodig nog wat platter met een vleeshamer, in ieder geval moeten de lapjes zo dun zijn dat ze gemakkelijk opgerold kunnen worden.
  • 2 Snij de mozzarella in schijfjes.
  • 3 Beleg de kalfslapjes met een sneetje ham, een plakje mozzarella en een blaadje salie.
  • 4 Vouw de kalfslapjes dubbel en zet ze vast met een prikker/houten tandenstoker.
  • 5 Kruid de kalfslapjes/saltimbocca aan beide kanten met pezo.
  • 6 Smelt 2 eetlepels solo in een braadpan tot bijna hazelnootkleur en bak het vlees aan beide kanten goudbruin en gaar, voeg eventueel nog een eetlepel solo toe.
  • 7 Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  • 8 Saus: spoel de citroen en rasp de schil tot je 2 eetlepels hebt, pers ze daarna uit.
  • 9 Pel het teentje knoflook en pers uit.1
  • 0 Spoel de kappertjes onder stromend water en laat uitlekken.1
  • 1 Smelt op een zacht vuur de hoeveboter in een steelpannetje.1
  • 2 Voeg de look, kappertjes, peterselie, citroensap en citroenschil toe en laat even sudderen.1
  • 3 Dresseer de saltimbocca en de pasta op warme borden, lepel de saus over de cappellini.

Italiaanse kalfslapjes met cappellini- saltimbocca is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca borrelspiesjes
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoensaltimbocca, risotto & gebakken tomaat
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van kalkoenschnitzel met jus van cranberry's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Italiaanse verrassingsballetjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse aardappelsalade
30 min-
Bekijk recept
Italiaanse sinaasappeltrifle
85 min- Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse plaattaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept