1 Sla het vlees indien nodig nog wat platter met een vleeshamer, in ieder geval moeten de lapjes zo dun zijn dat ze gemakkelijk opgerold kunnen worden.
2 Snij de mozzarella in schijfjes.
3 Beleg de kalfslapjes met een sneetje ham, een plakje mozzarella en een blaadje salie.
4 Vouw de kalfslapjes dubbel en zet ze vast met een prikker/houten tandenstoker.
5 Kruid de kalfslapjes/saltimbocca aan beide kanten met pezo.
6 Smelt 2 eetlepels solo in een braadpan tot bijna hazelnootkleur en bak het vlees aan beide kanten goudbruin en gaar, voeg eventueel nog een eetlepel solo toe.
7 Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
8 Saus: spoel de citroen en rasp de schil tot je 2 eetlepels hebt, pers ze daarna uit.
9 Pel het teentje knoflook en pers uit.1
0 Spoel de kappertjes onder stromend water en laat uitlekken.1
1 Smelt op een zacht vuur de hoeveboter in een steelpannetje.1
2 Voeg de look, kappertjes, peterselie, citroensap en citroenschil toe en laat even sudderen.1
3 Dresseer de saltimbocca en de pasta op warme borden, lepel de saus over de cappellini.
Italiaanse kalfslapjes met cappellini- saltimbocca is een recept van Solo Open Kitchen