Biefstuk met sjalot en tomatensaus

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel de sjalotten en snij in vieren.
  • 2 Smelt 1 eetlepel solo in een steelpannetje en stoof hierin de sjalotjes glazig.
  • 3 Strooi de suiker erover en laat heel even smelten, goed roeren.
  • 4 Voeg de tijm en het tomatensap toe en laat op een zacht vuur 5 minuten sudderen, tot sausdikte, afkruiden met pezo.
  • 5 Smelt 2 eetlepels solo tot bijna hazelnootkleur in een grote braadpan en bak hierin de biefstukken naar eigen smaak, bleu, saignant, à point, bien cuit.
  • 6 Haal de biefstukken uit de pan en laat ze even rusten onder aluminiumfolie, zo kunnen de sappen zich goed verdelen.
  • 7 Kruid de biefstukken aan beide kanten met pezo en leg ze op warme borden, lepel er de saus over en dien op met frietjes, gebakken aardappelen of pasta.
  • 8 Tip: prik nooit met een vork in het vlees, voor of tijdens het bakken, gebruik een vleestang.

Biefstuk met sjalot en tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept