2 Smelt 1 eetlepel solo in een steelpannetje en stoof hierin de sjalotjes glazig.
3 Strooi de suiker erover en laat heel even smelten, goed roeren.
4 Voeg de tijm en het tomatensap toe en laat op een zacht vuur 5 minuten sudderen, tot sausdikte, afkruiden met pezo.
5 Smelt 2 eetlepels solo tot bijna hazelnootkleur in een grote braadpan en bak hierin de biefstukken naar eigen smaak, bleu, saignant, à point, bien cuit.
6 Haal de biefstukken uit de pan en laat ze even rusten onder aluminiumfolie, zo kunnen de sappen zich goed verdelen.
7 Kruid de biefstukken aan beide kanten met pezo en leg ze op warme borden, lepel er de saus over en dien op met frietjes, gebakken aardappelen of pasta.
8 Tip: prik nooit met een vork in het vlees, voor of tijdens het bakken, gebruik een vleestang.
Biefstuk met sjalot en tomatensaus is een recept van Solo Open Kitchen