2 Kruid de koteletjes met pezo en een weinig paprikapoeder, zo krijgen ze tijdens het bakken een mooie bruine kleur.
3 Smelt 2 el solo in een braadpan en bak hierin de koteletjes aan beide kanten goudbruin.
4 Haal de koteltjes uit de pan en bak in dezelfde pan de ui glazig, voeg eventueel nog een el solo toe.
5 Warm de oven voor op 180°.
6 Vet een ovenschaal in met solo vloeibaar en bedek de bodem met de helft van de gebakken ui.
7 Leg daar de koteletjes op en bedek deze met de rest van de ui, druk goed aan.
8 Verkruimel het brood en meng met de geraspte gruyère.
9 Bestrooi de koteletjes met een laagje brood/kaas en besprenkel ze met een weinig bouillon.1
0 Bestrooi ze nu met de rest van het brood/kaasmengsel en besprenkel ze opnieuw met bouillon en 2 el witte wijn, zorg wel dat het brood/kaasmengselniet te vochtig is.1
1 Druk opnieuw goed aan.1
2 Schenk de rest van de bouillon en de witte wijn naast het vlees.1
3 Doe een beetje solo vloeibaar op elke kotelet en zet de ovenschaal 30 à 40 minuten in de warme oven en eventueel nog 2 minuten onder de grill.1
4 Leg de koteletjes op 4 warme borden, napperen met het braadvocht, dien op met gestoofde boontjes en gebakken aardappelen.
Kalfskoteletjes met gruyère is een recept van Solo Open Kitchen