Zoek
Varkensgebraad met picklessaus
4
50 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
800 gr varkensribstuk
solo, bakken en braden
50 gr spekblokjes
1 wortel
1 selderstengel
1 sjalot
125 gr pickles
2 dl droge witte wijn
1/2 dl kalfsfond
scheutje room
peper&zout (pezo)
Bereiding
1
Verwijder het been van varkensribstuk, hou het apart, of laat dit doen door de slager.
2
Verhit 2 eetlepels solo in een braadpan met dikke bodem en korst het vlees en het been rondom aan tot het lichtbruin is, kruid het dan met pezo.
3
Laat het vlees onder deksel verder garen, of doe alles in een braadslede en zet het gedurende 30 minuten in een warme oven op 200°.
4
Kuis ondertussen wortel, selder en sjalot en snij in fijne blokjes.
5
Verhit 1 eetlepel solo in een braadpan en bak hier de spekblokjes in aan samen met de wortel, selder en sjalot.
6
Neem het vlees en het been uit de braadpan en hou het vlees warm onder aluminiumfolie, de ribbetjes kan men koud oppeuzelen.
7
Giet het overtollige bakvet weg en blus de pan met de wijn en kalfsfond, schraap de aanbaksels los, laat even inkoken.
8
Roer de spek/groentenmix en de pickles door de saus, laat goed doorwarmen.
9
Voeg een scheutje room toe aan de saus en kruid af met pezo.1
0
Snij het vlees in plakken, lepel er de saus over.1
1
Lekker met gebakken patatjes, of aardappelgratin en gestoomde broccoli of....
Varkensgebraad met picklessaus is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kalkoengebraad met picklessaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensspiering met picklessaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskotelet met boontjes en picklessaus
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met picklessaus
0 min
Bekijk recept
Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept