1 Leg de kalfslapjes tussen twee lagen keukenfolie en sla ze plat met behulp van een pannetje of een deegrol (tot ze ongeveer 3 mm dik zijn). Hak de dragon en de koriander fijn. Schil een stukje gember van 3 cm en rasp het.
2 Doe het gehakt in een kom en voeg er de dragon, de koriander, de geraspte gember en het eigeel aan toe. Was je handen en kneed het gehakt tot het goed gemengd is. Verdeel het gehakt over de 4 kalfslapjes, rol ze op en prik ze vast met een houten tandenstoker.
3 Pel en snipper de sjalot. Was de tomaten en snijd ze in fijne dobbelsteentjes. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en snipper hem fijn. Verhit een pan, doe er een eetlepel Solo light in en stoof de sjalot glazig. Voeg de tomaten en de chilipeper toe en laat 25 minuten sudderen.
4 Verhit een antikleefpan, doe er twee eetlepels Solo light in en bak de blinde vinken gedurende 5 minuten aan alle kanten mooi bruin. Neem de blinde vinken uit de pan en houd ze warm. Giet het braadvet weg en roer de braadresten in de pan lost met de kalfsfond. Voeg de light room en de verkruimelde roquefortkaas toe. Roer goed en laat kort inkoken.
5 Leg twee eetlepels van de tomatensaus op een bord en schik er een blinde vink bovenop. Lepel er wat van de roquefortsaus omheen. Smakelijk!
6 TIP: Een mooi kleurenpalet op je bord? Werk af met een gekookte groene asperge, wat bladpeterselie en een rood pepertje.
Blinde vink van kalfsvlees met Roquefort is een recept van Solo Open Kitchen