Zoek
Lamsbout voor Pasen met mosterd
4
200 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 lamsbout (ong. 1.2 kg)
3 soeplepels Amora mosterd
2 soeplepels honing
250 ml yoghurt
0.5 citroen, uitgeperst
30 ml Solo Vloeibare margarine
Bereiding
1
Snijdt over de hele lamsbout een kruisvorm met een diepte van ongeveer 3 mm.
2
Voeg zout en peper toe en masseer het in het vlees.
3
Meng de mosterd Amora, de honing, de yoghurt en het citroensap door mekaar.
4
Marineer de lamsbout met dit mengsel, en laat 2 uur marineren op een koele plaats.
5
Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de schotel in met margarine en leg de lamsbout erin. Zet in de oven.
6
Overgiet het vlees met zijn eigen jus tijdens het bakken.
7
Bewaar na het bakken het vlees 15 minuten onder aluminiumfolie om het te laten rusten en de malsheid te verhogen.
Lamsbout voor Pasen met mosterd is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsbout met rozemarijn
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Carpaccio van lamsbout
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginegratin met lam en witte saus met feta
40 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept