Kalfsragout met mosterd

6
90 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Blancheer de blokjes kalfsvlees, vertrekkende van koud water, gedurende 5 min.
  • 2 Was en schil al de groenten. Prik de kruidnagel in de ui.
  • 3 Laat het vlees uitlekken en spoel het.
  • 4 Doe in een kookpot het vlees, de groenten en bedek alles met
  • 15 l koud water.
  • 5 Strooi er grof zout over en laat zachtjes pruttelen.
  • 6 Bereid ondertussen de witte saus met de bloem en margarine. Meng in een kom de light room, de eidooier en de mosterd.
  • 7 Eens het vlees gegaard is, bewaar in een slakom met een lepeltje bouillon en dek af om warm te houden.
  • 8 Giet de bouillon door een vergiet, behoudt de groenten.
  • 9 Giet de bouillon bij de saus en verwarm tot het kookpunt, blijf roeren totdat je een dikke saus bekomt.1
  • 0 Voeg twee lepels van de saus toe aan het room-ei-mosterd mengsel, giet daarna het mengsel bij de resterende saus en zet het vuur af.1
  • 1 Meng alles met een klopper en breng op maak met grof zout en cayennepeper. Schik het vlees en overgiet met de saus. Onmiddellijk opdienen.

Kalfsragout met mosterd is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Croissantje ragout
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricassee op Italiaanse wijze met geroosterde aardappelen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachte kalfsragout (met knolselderijkoekjes)
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsvleesragout met kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept