Zoek
Kalfsragout met mosterd
6
90 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
800 g kalfsschenkel, in blokjes
1 wortel
1 ui
1 witte selder
1 teentje knoflook
1 prei
1 kruidnagel
grof zout
70 g bloem
80 g Solo margarine (wrapper)
100 ml light room
1 eidooier
1 soeplepel Amora mosterd
1 takje tijm
1 laurierblad
cayennepeper
Bereiding
1
Blancheer de blokjes kalfsvlees, vertrekkende van koud water, gedurende 5 min.
2
Was en schil al de groenten. Prik de kruidnagel in de ui.
3
Laat het vlees uitlekken en spoel het.
4
Doe in een kookpot het vlees, de groenten en bedek alles met
1
5 l koud water.
5
Strooi er grof zout over en laat zachtjes pruttelen.
6
Bereid ondertussen de witte saus met de bloem en margarine. Meng in een kom de light room, de eidooier en de mosterd.
7
Eens het vlees gegaard is, bewaar in een slakom met een lepeltje bouillon en dek af om warm te houden.
8
Giet de bouillon door een vergiet, behoudt de groenten.
9
Giet de bouillon bij de saus en verwarm tot het kookpunt, blijf roeren totdat je een dikke saus bekomt.1
0
Voeg twee lepels van de saus toe aan het room-ei-mosterd mengsel, giet daarna het mengsel bij de resterende saus en zet het vuur af.1
1
Meng alles met een klopper en breng op maak met grof zout en cayennepeper. Schik het vlees en overgiet met de saus. Onmiddellijk opdienen.
Kalfsragout met mosterd is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Kalfsvleesreepjes met mosterdsaus
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Haaskarbonades met mosterd-tijmsaus
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Aardappelspies met mosterd-dilledressing en spek
20 min-
Bijgerecht
Bekijk recept
Croissantje ragout
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsfricassee op Italiaanse wijze met geroosterde aardappelen
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zachte kalfsragout (met knolselderijkoekjes)
15 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsvleesragout met kaas
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept