2 Rits de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.
3 Verhit 2 el olijfolie en 2 el solo in een grote braadpan en bak het vlees aan alle kanten mooi bruin.
4 Leg het vlees en het braadvocht in een ovenschaal (opgelet: in de braadpan gaan we saus maken) en zet de ovenschaal gedurende 20 à 30 minuten in de oven, het vlees regelmatig oversausen en controleren op gaarheid.
5 Terwijl het vlees in de oven aan het garen is maak je de saus: blus de braadpan met de witte wijn en schraap de aanbaksels los, giet daarna door een zeef in een steelpannetje.
6 Breng aan de kook, voeg de fond toe en laat terug aan de kook komen.
7 Voeg de mosterd en de room toe en laat 2 minuten inkoken, bind de saus eventueel met instantsausbinder.
8 Voeg de dragon toe en laat nog 1 minuut opwarmen, afkruiden met pezo.
9 Haal ondertussen, terwijl u de saus maakt, het vlees uit de oven, leg het op een warme schaal, laat rusten onder aluminiumfolie.1
0 Snij het vlees in niet te kleine stukken en dien op met de saus, fijne boontjes en kroketjes of gekookte aardappelen.
Varkenshaasje met mosterd-dragonsaus is een recept van Solo Open Kitchen