1 Maak de marinade: meng de geplette peperbolletjes, het citroensap, de worcestersaus en de graanmosterd goed onder elkaar.
2 Wrijf het vlees in met de marinade en laat een uur marineren.
3 Verwijder/schraap de marinade van het vlees, hou de marinade apart.
4 Verhit 2 el solo in een braadpan en bak de koteletten mooi bruin en gaar.
5 Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
6 Warm de marinade op in het braadvocht van het vlees.
7 Dressseer de koteletten op warme borden en nappeer ze met de saus, bestrooien met een weinig fleur de sel en gehakte peterselie.
8 Dien op met aardappel/knolselderpuree.
9 Aardappel/knolselderpuree: neem een gelijke hoeveelheid bloemige aardappelen en knolselder, schil deze en snij in niet te kleine blokjes, anders gaat er veel smaak verloren.1
0 Kook ze samen gaar in lichtgezouten water.1
1 Giet af en laat even uitdampen op het gedoofde vuur, voeg er een scheutje room en een klontje solo aan toe en pureer met een stamper tot een smeuïge puree, afkruiden met pezo en een weinig nootmuskaat.1
2 Voeg er nu naar eigen smaak geraspte emmentaler aan toe en eventueel nog een scheutje room.