1 Kuis de venkelknollen maar bewaar het groen, snij de knollen in reepjes.
2 Kuis de preistengels en snij 1 prei in ringen, de andere in reepjes.
3 Smelt 1 el solo in een steelpannetje en stoof de venkel hier in aan gedurende 8 minuten, voeg de laatste 2 minuten de preiringen toe.
4 Kruid het geheel met pezo, voeg de wijn toe, laat even inkoken.
5 Voeg er nu de fond aan toe en laat het onder gesloten deksel 8 minuten zachtjes pruttelen.
6 Schil de appel, snij in vieren en verwijder het klokhuis, snij de partjes vervolgens in niet te dunne blokjes, voeg ze toe aan de venkel en laat alles nog 5 minuten pruttelen zonder deksel, breng op smaak met pezo.
7 Stoof de preireepjes in 2 el olie gedurende 2 minuten.
8 Meng de uitgelekte preireepjes met de kaas, peperbolletjes en gehakte noten.
9 Smelt 2 el solo in een braadpan en bak hierin de varkensoesters mooi bruin en gaar, kruiden met pezo.1
0 Leg het vlees op een bakplaat, strooi er het mengsel van de preireepjes over en zet dit enkele minuten onder grill.1
1 Leg het vlees en de preireepjes op 4 warme borden, nappeer het met het venkelmengsel/saus en dien op met aardappelpuree, garneer met het groen van de venkel.