Varkensoester met venkel

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kuis de venkelknollen maar bewaar het groen, snij de knollen in reepjes.
  • 2 Kuis de preistengels en snij 1 prei in ringen, de andere in reepjes.
  • 3 Smelt 1 el solo in een steelpannetje en stoof de venkel hier in aan gedurende 8 minuten, voeg de laatste 2 minuten de preiringen toe.
  • 4 Kruid het geheel met pezo, voeg de wijn toe, laat even inkoken.
  • 5 Voeg er nu de fond aan toe en laat het onder gesloten deksel 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • 6 Schil de appel, snij in vieren en verwijder het klokhuis, snij de partjes vervolgens in niet te dunne blokjes, voeg ze toe aan de venkel en laat alles nog 5 minuten pruttelen zonder deksel, breng op smaak met pezo.
  • 7 Stoof de preireepjes in 2 el olie gedurende 2 minuten.
  • 8 Meng de uitgelekte preireepjes met de kaas, peperbolletjes en gehakte noten.
  • 9 Smelt 2 el solo in een braadpan en bak hierin de varkensoesters mooi bruin en gaar, kruiden met pezo.1
  • 0 Leg het vlees op een bakplaat, strooi er het mengsel van de preireepjes over en zet dit enkele minuten onder grill.1
  • 1 Leg het vlees en de preireepjes op 4 warme borden, nappeer het met het venkelmengsel/saus en dien op met aardappelpuree, garneer met het groen van de venkel.

Varkensoester met venkel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Venkelstamppot met groenteschnitzel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Vitello tonnato II
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde varkensoester met tapenade van pistachenootjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensoester Met Taglia En Portobellos<
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensoester Met Bieslooksaus
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept