0 250 gr blokjes feta 2 uur in de marinade leggen. 1
1 Uit laten lekken en garneren met dille. 1
2 Mimolette sandwiches (koud) 1
3 15 fijngehakte groene olijven met piment, 100 gr verse roomkaas, paprikapoeder, basilicum, zout en peper mengen. 4 witte en 4 bruine sneetjes casino brood zonder korst platter rollen.1
4 Met roomkaas besmeren en stapelen. 1
5 In puntjes snijden. 1
6 De sandwiches garneren met basilicum en een olijf. 1
7 Artisjok rolletjes (koud) 1
8 6 artisjokbodems in repen snijden. 1
9 Door 6 eetlepels fijngeknipte kervel halen en elk reepje in half plakje pastrami rollen.2
0 Gegratineerde aubergines (warm) 50 gr geraspte Parmezaanse kaas, 2 gehakte teentjes knoflook en 2 eetlepels gehakte peterselie mengen.15 met olie bestreken plakken aubergine onder grill aan één kant goudbruin bakken,keren, kaas erover verdelen en nog even grilleren.Knapperige bacon lychees (warm) 16 lychees door 2 eetlepels gehakte peterselie rollen en in plakje bacon rollen.In 1 eetlepel olie knapperig bakken en met peterselie bestrooien. Venkel tortilla (warm) 4 eieren met 2 eetlepels melk, zout en peper loskloppen. In 1 eetlepel olie 1 venkelknol en 100 gr ham in reepjes bakken, ei erover schenken en omelet aan beide kanten bakken.Geitenkaas pakketjes (warm) 150 gr stevige geitenkaas in 15 blokjes snijden, in blaadje roodlof verpakken en met bieslook dichtbinden.In een grillpan 4 minuten grilleren. Oosterse ketjap kip (warm) 1 kipfilet in blokjes marineren in 2 eetlepels olie, 2 eetlepels ketjap en 1 eetlepel citroensap.Kip met marinade even bakken. Plakken komkommer beleggen met 15 gr spinazieblaadjes (of waterkers) en kip erover verdelen.Paprika potato (warm) Drie aardappels 10 minuten koken. In plakken snijden, met olie bestrijken en 10 minuten grillen. 1 rode en 1 gele paprika in stukjes in 1 eetlepel olie bakken. Zout, peper en 1 eetlepel gehakte peterselie erover strooien. Over aardappels verdelen. Taco saucijsjes (warm) 12 mini rundersaucijsjes door 2 theelepels tacokruiden rollen en in 25 gr boter bakken.Stukjes saucijs en bladselderij aan cocktailprikkers steken. Salamio (koud) 20 plakjes Hongaarse salami met 50 gr verse roomkaas met sjalotjes (Cantadou) bestrijken enstukje ijsbergsla erop leggen. Steeds 5 plakjes op elkaar aandrukken en in koelkast laten opstijven. In puntjes snijden. Sweet chicken (warm) 25 gr grote blanke rozijnen 30 minuten in 1 dl cognac weken. 200 gr kippenlevertjes halveren, door 2 eetlepels bloem rollen en in 25 gr boter bakken.Aan cocktailprikker stukje kippenlever, schijfje appel en gewelde rozijnen steken.Grill uitjes (warm) 50 gr boter met 50 gr bruine basterdsuiker smelten. 2 eetlepels azijn erdoor roeren.20 gepelde sjalotjes erin goudbruin bakken. Met 25 gr geschaafde oude kaas erover nog even onder grill zetten. Kruidige paté bolletjes (koud) Van 100 gr roompaté gemengd met 2 eetlepels medium sherry gemengd balletjes vormen.Balletjes door mengsel van 4 eetlepels geknipte bieslook en 2 eetlepels gefruite uitjes rollen.Een variatie aan gezellige,lekkere en gemakkelijke koude en warme hapjes.Hoeveelheden zelf bepalen
Veel verschillende warme en koude borrelhapjes is een recept van Solo Open Kitchen