3 Verhit 1 el olijfolie in een steelpannetje en stoof de sjalot glazig.
4 Doe het gehakt, ei, paneermeel en sjalot in een kom, afkruiden met pezo, kneed alles goed door mekaar en vorm tot een broodje.
5 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg hierin het gehaktbroodje.
6 Bestrooi het broodje met een weinig paprikapoeder en met enkele steepjes solo vloeibaar.
7 Zet het gehaktbroodje 25 à 30 minuten in de warme oven en nadien nog 5 minuten onder de grill tot het mooi bruin kleurtje heeft.
8 Giet de krieken af en vang het vocht op in een steelpannetje.
9 Doe het vanillepuddingpoeder bij het kriekenvocht en breng al roerend aan de kook tot het mooi is ingedikt.1
0 Doe de krieken bij het sap en laat op een laag vuur opwarmen..1
1 Haal het gehaktbrood uit de oven en snij in plakken, napperen met de krieken en het sap en dien op met gebakken aardappelschijfjes of vers stokbrood.1
2 Gabkken aardappelschijfjes: schil 6 gelijkmatige vastkokende aardappelen en snij ze vervolgens in plakjes van +/- 1 cm. Verhit wat olijfolie en 1 el solo in een pan en bak hierin de aardappelen mooi bruin en gaar. Bestrooi de aardappelen net voor het opdienen met fleur de sel.