Gehaktbrood met krieken

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°.
  • 2 Pel en snipper de sjalot fijn.
  • 3 Verhit 1 el olijfolie in een steelpannetje en stoof de sjalot glazig.
  • 4 Doe het gehakt, ei, paneermeel en sjalot in een kom, afkruiden met pezo, kneed alles goed door mekaar en vorm tot een broodje.
  • 5 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg hierin het gehaktbroodje.
  • 6 Bestrooi het broodje met een weinig paprikapoeder en met enkele steepjes solo vloeibaar.
  • 7 Zet het gehaktbroodje 25 à 30 minuten in de warme oven en nadien nog 5 minuten onder de grill tot het mooi bruin kleurtje heeft.
  • 8 Giet de krieken af en vang het vocht op in een steelpannetje.
  • 9 Doe het vanillepuddingpoeder bij het kriekenvocht en breng al roerend aan de kook tot het mooi is ingedikt.1
  • 0 Doe de krieken bij het sap en laat op een laag vuur opwarmen..1
  • 1 Haal het gehaktbrood uit de oven en snij in plakken, napperen met de krieken en het sap en dien op met gebakken aardappelschijfjes of vers stokbrood.1
  • 2 Gabkken aardappelschijfjes: schil 6 gelijkmatige vastkokende aardappelen en snij ze vervolgens in plakjes van +/- 1 cm. Verhit wat olijfolie en 1 el solo in een pan en bak hierin de aardappelen mooi bruin en gaar. Bestrooi de aardappelen net voor het opdienen met fleur de sel.

Gehaktbrood met krieken is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Everzwijnragout met witte wijn en krieken
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kriekensoep met rode wijn en gember
35 min
Bekijk recept
Ijsthee met krieken en tequila
Snack
Bekijk recept

Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept
Gehaktbrood met ei en champignons
45 min-
Bekijk recept