1 Pel ui en knoflook, kuis de selder en schraap de wortel.
2 Snipper ui en knoflook, snij de selder in boogjes en de wortel in halve plakjes.
3 Kruid de vleesblokjes met pezo.
4 Verhit 1 el olijfolie en 1 el solo in een pan met dikke bodem en schroei er het vlees in porties in aan.
5 Als het vlees een mooi bruin kleurtje heeft, uit de pan halen en de volgende portie bakken.
6 Als alle vlees gebakken is, in dezelfde pan nog 1 el solo doen en de groenten stoven tot ze glazig zijn, blussen met de rode wijn en aan de kook brengen.
7 Het vlees, de tomatenblokjes en de fond toevoegen, terug aan de kook brengen.
8 Laat het vlees gedurende 1 uur onder gesloten deksel op een zacht vuur sudderen.
9 Deksel van de pan nemen en nog 1/2 uur verder laten garen.1
0 Hak wat oregano fijn en voeg die naar eigen smaak toe aan het stoofpotje, afkruiden met pezo.1
1 Opdienen met korte pasta naar keuze, spirelli of farfalle of.....