Zoek
Tapa met filetkoteletje van jong Ibericovarken
4
45 min
Solo Open Kitchen
Voorgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 filetkoteletjes van jong Ibericovarken
1 rode paprika
1 gele paprika
1 courgette
1 aubergine
5 dl kalfsfond
100 gr chorizo
1 pakje rucolasla
30 gr roomboter
1 potje acaciahoning
Bereiding
1
Snij de paprika's in 8 en de courgette en aubergine in plakken (2 per persoon).
2
Wrijf deze groenten in met olijfolie en kruid af met grof zeezout en zwarte peper.
3
Grill de groenten (op bakplaat) gedurende 20 min op 220 ° C (na 10 min de tijm toevoegen,zo verbrand die niet).
4
Laat de chorizo zweten(licht stoven) tot hij glazig gekomen is en giet het overtollig vet af.
5
Kook de fond in tot de helft ,voeg de chorizo toe en werk de saus af met de boter (monteren).
6
Grill de met acaciahoning ingestreken koteletjes kort op de grill.
7
Schik op het bord eerst de aubergines,daarop de courgettes, dan de paprika's en bovenop het stukje vlees.
8
Werk af met de rucola. Serveer sausje apart.
9
Lekker met een rood wijntje uit Tenerife ( bv uit de Valle de la Orotava)
Tapa met filetkoteletje van jong Ibericovarken is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vis in salade op z’n Andaloesisch
35 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde rauwe zalm met citroen en olijfolie
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Met kruiden gemarineerde calamaris
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gambas de Albacete
10 min
Snack
Bekijk recept