1 Haal het vlees op voorhand uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
2 Verwarm de oven voor op 160°C.
3 Kruid de steak langs beide zijden met peper en zout.
4 Zet een grillpan op een stevig vuur en smelt er een klont boter in.
5 Bak de lap vlees ongeveer 1 tot 2 minuten aan elke zijde. Vermijd dat de boter verbrandt, en voeg dus af en toe een klein klontje koude boter toe. Zet de steak ook even rechtop in de pan en bak ze kort op de zijde met het randje vet.
6 Leg het stuk vlees vervolgens op de rooster van de voorverwarmde oven. Zo kan de ovenwarmte het vlees gelijkmatig garen. Plaats onder het vlees een ovenschaal om vleessappen op te vangen. Bak de steak 20 tot 25 minuten per kilogram vlees. (Dus bv. 500g vlees bakt 10 tot 12 minuten.)
7 Draai het vlees om en laat het 15 tot 20 minuten rusten onder zilverpapier.
8 Geef het vlees kort voor het serveren een ‘coup de chaleur’, onder de hete grill. Neem een scherp vleesmes en snij het in dikke sneetjes.