1 Bereid de dipsaus. Snijd de chilipepers doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pepers in flinterdunne reepjes. Doe de rijstazijn, de soyasaus en de suiker in een pannetje. Pel het teentje knoflook en pers het in de pan. Voeg de gesnipperde chilipeper toe en breng aan de kook. Laat de vloeistof in een tiental minuten zachtjes inkoken tot een saus en laat afkoelen.
2 Maak het gehakt met een vork los in een kom. Voeg een eetlepel vissaus toe. Snijd het witte gedeelte van het citroengras en de sjalotten heel fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Schil en rasp het stukje gember en voeg het toe aan het gehakt. Meng alles een eerste keer goed door elkaar. Snijd de rode paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in fijne dobbelsteentjes. Voeg toe aan het gehakt en roer opnieuw. Voeg als laatste het broodkruim, het losgeklopte ei en de koriander toe. Meng alles met een vork tot een mooie homogene massa.
3 Rol balletjes van ongeveer 3 cm. Verhit een antikleefpan en voeg er twee eetlepels Solo vloeibaar aan toe. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten mooi bruin en gaar gedurende een drietal minuten.
4 Serveer de gehaktballetjes warm of koud met een schaaltje van de vurige dipsaus erbij.
Thaise gehaktballetjes met zoet-vurige dipsaus is een recept van Solo Open Kitchen