Thaise gehaktballetjes met zoet-vurige dipsaus

4
45 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bereid de dipsaus. Snijd de chilipepers doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de pepers in flinterdunne reepjes. Doe de rijstazijn, de soyasaus en de suiker in een pannetje. Pel het teentje knoflook en pers het in de pan. Voeg de gesnipperde chilipeper toe en breng aan de kook. Laat de vloeistof in een tiental minuten zachtjes inkoken tot een saus en laat afkoelen.
  • 2 Maak het gehakt met een vork los in een kom. Voeg een eetlepel vissaus toe. Snijd het witte gedeelte van het citroengras en de sjalotten heel fijn en voeg ze toe aan het gehakt. Schil en rasp het stukje gember en voeg het toe aan het gehakt. Meng alles een eerste keer goed door elkaar. Snijd de rode paprika doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in fijne dobbelsteentjes. Voeg toe aan het gehakt en roer opnieuw. Voeg als laatste het broodkruim, het losgeklopte ei en de koriander toe. Meng alles met een vork tot een mooie homogene massa.
  • 3 Rol balletjes van ongeveer 3 cm. Verhit een antikleefpan en voeg er twee eetlepels Solo vloeibaar aan toe. Bak de gehaktballetjes aan alle kanten mooi bruin en gaar gedurende een drietal minuten.
  • 4 Serveer de gehaktballetjes warm of koud met een schaaltje van de vurige dipsaus erbij.

Thaise gehaktballetjes met zoet-vurige dipsaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Lentegroenten met geitenkaas-honingraatdip
15 min Snack
Bekijk recept
Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pootjebaden in mayo-ketchupsaus voor rauwkost
10 min Snack
Bekijk recept
Reuzengarnalen met sherrydip
10 min Snack
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept