1 Pel sjalotten en knoflook, hak de walnoten grof.
2 Snipper de sjalotten fijn, verhit 1 el solo in een pan en stoof er de sjalotten in aan, pers er de knoflook over uit en doe er de rozemarijn bij, laat even meestoven.
3 Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen, meng er daarna de grof gehakte walnoten en de porto onder, afkruiden met pezo.
4 Verwarm de oven voor op 200°.
5 Verhit opnieuw 1 el solo in een pan en schroei de tournedos aan beide zijden dicht, kruid daarna met pezo.
6 Leg de tournedos op een bakplaat en verdeel er het notenmengsel over, druk goed aan.
7 Zet het vlees in de warme oven en laat +/- 10 minuten naar eigen smaak garen, bleu, saignont, à point, bien cuit.
8 Verwijder het overtollige vet uit de pan waarin het vlees gebakken was, blus de pan met de bouillon en de rode wijn,breng aan de kook, schraap de aanbaksels los, laat tot de helft inkoken, werk af met enkele vlokjes hoeveboter.
9 Leg de tournedos op zeer warme borden, nappeer er de saus rond en bestrooi met gehakte peterselie.1
0 Dien op met gratin dauphinois en een groene salade met partjes tomaat.