2 Schil met een scherp aardappelmesje de stam van de broccoli en snij deze in schijfjes.
3 Kook of stoom de broccoliroosjes en stam beetgaar, laat schrikken onder koud water, laat goed uitlekken.
4 Pureer de broccoli met een staafmixer, vermeng met 1 el olijfolie, afkruiden met nootmuskaat en pezo.
5 Pel de sjalotten en snipper fijn.
6 Laat de kalfsfond en de witte wijn samen met de sjalotten inkoken tot 1/
4
7 Kruid het vlees met pezo en bestuif met bloem, klop overtollige bloem af.
8 Smelt 2 el solo in een braadpan en bak het vlees langzaam gaar, regelmatig napperen met het braadvocht.
9 Warm de broccolimousse langzaam op.1
0 Laat de fond/wijn tot aan het kookpunt komen, neem van het vuur en werk af met enkele vlokjes koude hoeveboter.1
1 Leg het vlees en broccolimousse op 4 warme borden, nappeer het vlees met de saus en dien op met gebakken of gekookte aardappelen, versier met gehakte peterselie.
Varkens- of kalfsoesters met broccolimousse is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zalmfilet met broccoli en tagliatelle van Arlette Swartjes