Varkens- of kalfsoesters met broccolimousse

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij de roosjes van de broccoli.
  • 2 Schil met een scherp aardappelmesje de stam van de broccoli en snij deze in schijfjes.
  • 3 Kook of stoom de broccoliroosjes en stam beetgaar, laat schrikken onder koud water, laat goed uitlekken.
  • 4 Pureer de broccoli met een staafmixer, vermeng met 1 el olijfolie, afkruiden met nootmuskaat en pezo.
  • 5 Pel de sjalotten en snipper fijn.
  • 6 Laat de kalfsfond en de witte wijn samen met de sjalotten inkoken tot 1/
  • 4
  • 7 Kruid het vlees met pezo en bestuif met bloem, klop overtollige bloem af.
  • 8 Smelt 2 el solo in een braadpan en bak het vlees langzaam gaar, regelmatig napperen met het braadvocht.
  • 9 Warm de broccolimousse langzaam op.1
  • 0 Laat de fond/wijn tot aan het kookpunt komen, neem van het vuur en werk af met enkele vlokjes koude hoeveboter.1
  • 1 Leg het vlees en broccolimousse op 4 warme borden, nappeer het vlees met de saus en dien op met gebakken of gekookte aardappelen, versier met gehakte peterselie.

Varkens- of kalfsoesters met broccolimousse is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmfilet met broccoli en tagliatelle van Arlette Swartjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobsnoten met broccolimousse
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
broccolimousse met gandaham
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gerookte Zalm Met Broccolimousse
20-30 min -
Bekijk recept

Boerenpaté
1u30wachten min Voorgerecht
Bekijk recept
Luikse balletjes met zoete saus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wild konijn met pruimen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerbak met varkensfilet en mango
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept