2 Laat de olijven goed uitlekken en hak ze daarna niet te fijn.
3 Meng het gehakt met de olijven, gemalen kaas, eieren en het broodkruim, kruiden met pezo.
4 Maak de handen vochtig en vorm van het gehakt een langwerpig broodje.
5 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg daarin het gehaktbroodje, besprenkel het vleesbroodje met wat solo vloeibaar, zet +/- 35 à 45 minuten in de warme oven.
6 Haal uit de oven, neem het vlees uit de ovenschaal, verwijder het overtollige braadvocht en blus de ovenschaal met de runderfond, laat kort doorkoken, schraap de aanbaksels los.
7 Doe de saus door een fijne zeef, laat nog heel even koken, kruid af met pezo.
8 Snij het vleesbrood in plakken, napperen met de de jus, opdienen met gebakken aardappelen en boontjes.
Vleesbrood met oude kaas en olijven is een recept van Solo Open Kitchen