Vleesbrood met oude kaas en olijven

4
50 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°.
  • 2 Laat de olijven goed uitlekken en hak ze daarna niet te fijn.
  • 3 Meng het gehakt met de olijven, gemalen kaas, eieren en het broodkruim, kruiden met pezo.
  • 4 Maak de handen vochtig en vorm van het gehakt een langwerpig broodje.
  • 5 Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar en leg daarin het gehaktbroodje, besprenkel het vleesbroodje met wat solo vloeibaar, zet +/- 35 à 45 minuten in de warme oven.
  • 6 Haal uit de oven, neem het vlees uit de ovenschaal, verwijder het overtollige braadvocht en blus de ovenschaal met de runderfond, laat kort doorkoken, schraap de aanbaksels los.
  • 7 Doe de saus door een fijne zeef, laat nog heel even koken, kruid af met pezo.
  • 8 Snij het vleesbrood in plakken, napperen met de de jus, opdienen met gebakken aardappelen en boontjes.

Vleesbrood met oude kaas en olijven is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pikante groene olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Vleesbrood met olijven en pijnboompitten
Bijgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood met kriekjes en puree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesbrood-burger
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vleesbrood met oregano en specerijen
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept