Zoek
Varkenskroontje met mosterdkorst en savooi
4
60 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
1 kg varkenskroon
1/2 st savooi
200 g boter
100 g paneermeel
4 eetlepels mosterd
1/2 bussel peterselie
600 g aardappelen
pickles
peper, zout
nootmuskaat
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 170°c. Kleur de varkenskroon op het vuur met een klontje boter en kruid met peper en zout.
2
Leg in een braadslede en schuif in de oven. Bak gedurende 30 min.
3
Hak de peterselie en meng met 50 g boter, het paneermeel en de mosterd.
4
Bestrijk hiermee de varkenskroon en bak nog 20 minuten.
5
Snijd ondertussen de savooi in reepjes en blancheer deze in kokend gezouten water. Verfris onder koud stromend water.
6
Schil de aardappelen en gaar ze in gezouten water, giet af.
7
Haal het vlees uit de oven en bedek het met aluminiumfolie, laat even rusten.
8
Stoof de savooi in een beetje boter en kruid met peper en zout en nootmuskaat.
9
Snijd het vlees en serveer met de koolaardappeltjes en pickles.
Varkenskroontje met mosterdkorst en savooi is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Schartong met savooi, spekjes en grijze garnalen
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Empanada met varkensvlees en savooi
90 min
Bekijk recept
Stoofpotje met savooi en wortel
25 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met pastinaak, savooi en bakjus
0 min
Bekijk recept
Varkenskroontje met pompoen
120 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje in melk gegaard
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje met appel en saffraan
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskroontje met kruidenkorst
60 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept