1 Smelt de boter, laat ze hazelnootbruin worden en korst er de varkenswangetjes in.
2 Snijd de wortel en ui in kleine stukken en voeg toe aan het vlees.
3 Voeg hierbij de tomatenpuree en bak even verder.
4 Bestrooi met de bloem en roer goed om.
5 Blus af met het bier en de bouillon
6 Kruid met peper en zout en voeg laurier en rozemarijn en de bruine suiker toe.
7 Breng aan de kook onder gesloten deksel en laat verder garen op een laag vuur (of in de oven op 150°C). Controleer wel af en toe of geen extra vocht toegevoegd moet worden.
8 Was en snijd de boerenkool. Blancheer ze in kokend gezouten water en spoel onder koud stromend water.
9 Schep het gare vlees uit het kookvocht en laat dat reduceren tot een gladde saus. Leg de wangetjes weer in de saus.1
0 Stoof de boerenkool aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.1
1 Serveer de stoofpot met de boerenkool. Dit gerecht kan bijvoorbeeld geserveerd worden met amandelkroketjes.
Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool is een recept van Solo Open Kitchen