Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt de boter, laat ze hazelnootbruin worden en korst er de varkenswangetjes in.
  • 2 Snijd de wortel en ui in kleine stukken en voeg toe aan het vlees.
  • 3 Voeg hierbij de tomatenpuree en bak even verder.
  • 4 Bestrooi met de bloem en roer goed om.
  • 5 Blus af met het bier en de bouillon
  • 6 Kruid met peper en zout en voeg laurier en rozemarijn en de bruine suiker toe.
  • 7 Breng aan de kook onder gesloten deksel en laat verder garen op een laag vuur (of in de oven op 150°C). Controleer wel af en toe of geen extra vocht toegevoegd moet worden.
  • 8 Was en snijd de boerenkool. Blancheer ze in kokend gezouten water en spoel onder koud stromend water.
  • 9 Schep het gare vlees uit het kookvocht en laat dat reduceren tot een gladde saus. Leg de wangetjes weer in de saus.1
  • 0 Stoof de boerenkool aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout.1
  • 1 Serveer de stoofpot met de boerenkool. Dit gerecht kan bijvoorbeeld geserveerd worden met amandelkroketjes.

Varkenswangetjes met bruin bier en boerenkool is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met boerenkool en gedroogde tomaat
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenkoolpasta met kipsaucijs
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roerei met paprika en boerenkool
15 min
Bekijk recept
Traditionele boerenkoolstamppot
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Karbonade van varkenswangetjes met Westmalle en frietjes van pastinaak
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met couscous
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenswangetjes met wintergroenten
150 min Hoofdgerecht
Bekijk recept