Biefstuk met pepersaus en frietjes

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    van de frieten:
  • 2 Schil de aardappen en spoel ze eventjes in koud water. Snij de aardappelen in staafjes van ± 9 mm dik. Dep ze droog met een keukenhanddoek of keukenpapier.
  • 3 Eerste bak: verwarm het vet in een friteuse tot 16O°. Bak de frietjes een eerste maal gedurende 5 minuten. Verwijder de frieten en laat ze uitlekken. Leg ze op keukenpapier en laat ze 30 minuten rusten.
  • 4 Tweede bak: verwarm het vet tot 180°. Bak de frieten totdat ze goudbruin zijn (ongeveer 1½ minuut). Verwijder de frieten en laat ze goed uitlekken. Zout eventueel alvorens de frieten goed warm op te dienen.
  • 5
    Voorbereiding
    van het vlees:
  • 6 Strooi de peper in een diep bord. Besmeer het vlees met zachtgeworden boter en rol het vlees dan door de peper zodat alle zijde van de biefstuk bedekt zijn met de peper.
  • 7 Terwijl de frituurpan aan het opwarmen is bak je de biefstukken in een hete pan gedurende 2 à 3 minuten per zijde. Aan het einde van de baktijd giet je er de cognac over en flambeer je de biefstukken eventjes. Giet nadien de room en de groene peperbollen in de pan en meng dit goed onder de saus.
  • 8 Zet het vlees in een warme oven (100°) terwijl je de frieten afwerkt en roer regelmatig in de saus.

Biefstuk met pepersaus en frietjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkooltaart en frietjes uit de oven
15 min, wachten 40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met kruidenroomkaas
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische gehaktballetjes met tomatensaus en frietjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsgebraad met spek en gestoofde groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept