1 Marineer de witvis in een mix van olijfolie met paprikapoeder en chilipoeder.
2 Laat een half uurtje intrekken zodat de smaken goed opgenomen worden.
3 Rijg de vis aan de spies afgewisseld met kleurrijke stukjes paprika en champignons.Gemarineerde biefstukspies Scheut ketjap, 1 el olijfolie,ca 300 gr biefstuk, 1 tl sambal,1 kleine ui gesnipperd,2 teen knoflook geperst,paar druppels citroensap, paar champignons, 1 rode paprika, 1 rode ui.
4 De marinade maak je van ketjap, olijfolie, sambal, ui, knoflook en een paar citroendruppels. Snijd de biefstuk in middelgrote stukken.(Zo kan je de biefstuk makkelijk nog rose bakken op de BBQ).
5 Laat de biefstuk minimaal 3 uur marineren in de marinade.Prik ze dan aan spiesen en wissel ze af met stukjes paprika, champignon en rode ui.
6 Bak ze op de barbeque aan alle kanten bruin.Coquille en gambaspies
7 Ca 12 coquilles, 24 gamba's,peterselie,1/2 citroen, 3 teen knoflook,2 el olijfolie
8 Pers de knoflook uit en meng deze samen met wat peterselie door de olijfolie.
9 Pers de citroen uit en voeg toe aan de knoflookolie.Besprenkel de coquilles en gamba’s met de frisse knoflookolie. 1
0 De peterselie en citroen geven een lekkere frisse smaak.Rijg de coquilles afgewisseld met de gamba's aan een spies. Bak de coquilles voorzichtig op de BBQ omdat deze gemakkelijk vast blijven zitten. 1
1 Als je een bakplaat op je BBQ hebt is dat ideaal.1
2 Gemarineerde varkenshaasspies 1
3 Scheut rode wijn, 1 kleine ui gesnipperd,2 teen knoflook geperst, 1 tl sambal, 1 paprika,1 rode ui,paar champignons.1
4 Marineer de varkenshaas minstens een aantal uren van te voren. 1
5 Zo krijg je de lekkerste smaak in het vlees. 1
6 Maak de marinade met de rode wijn, ui, knoflook en sambal. Snij de varkenshaas in middelgrote stukken zodat ze rose gebakken kunnen worden op de BBQ en niet te droog worden.Wissel de varkenshaas op de spies af met stukjes paprika, rode ui en champignons.Niet alleen mooi, maar ook een knapperige bite tussendoor.