2 Als je knoflook gaat snijden komen zeer vluchtige smaakstoffen vanuit de knoflook vrij.
3 Die reageren heel snel met de zuurstof in de lucht.
4 Die reactie zorgt voor een bittere smaak in de knoflook en zorgt tevens voor de langdurige nasmaak die de meeste mensen niet lekker vinden.
5 Als je meteen gemalen zeezout toevoegt voorkom je die reactie en blijft de knoflook haar smaak behouden.
6 Ze wordt niet bitter en is heel erg lekker.Snij de knoflook fijn.
7 Snij het groene steeleind van de chili af
8 Snij de chili in de lengte door.Als je van zeer pittige snackballetjes houd laat je de zaadlijsten in de chili zitten.
9 Voor minder pittig verwijder je een zaadlijst en voor milde balletjes haal je beide zaadlijsten weg.De feitelijke peperkracht, capsaiden, zit in de zaadlijsten, en niet in de zaadjes of de rest van de peper. 1
0 Snij de chili in kleine stukjes. 1
1 Voeg nu alle ingredienten in een kom samen 1
2 en roer ze goed door elkaar. 1
3 Dek de kom af en zet deze tenminste 24 uur weg in de koelkast. 1
4 Dat laat de smaak goed in het gehakt trekken.Het gehakt heeft nu gemarineerd en is op smaak. Nu lekker walnoot grote bolletjes rollen en bruin en gaar bakken in olijfolie of boter.1
5 Laat uitlekken op keukenpapier.1
6 Steek in elk balletje een cocktail prikker en serveer eventueel met een kommetje milde Chilisaus.
Pittige balletjes een ideaal borrel hapje. is een recept van Solo Open Kitchen