Pittige balletjes een ideaal borrel hapje.

4
30 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel het velletje van 5 teentjes knoflook af.
  • 2 Als je knoflook gaat snijden komen zeer vluchtige smaakstoffen vanuit de knoflook vrij.
  • 3 Die reageren heel snel met de zuurstof in de lucht.
  • 4 Die reactie zorgt voor een bittere smaak in de knoflook en zorgt tevens voor de langdurige nasmaak die de meeste mensen niet lekker vinden.
  • 5 Als je meteen gemalen zeezout toevoegt voorkom je die reactie en blijft de knoflook haar smaak behouden.
  • 6 Ze wordt niet bitter en is heel erg lekker.Snij de knoflook fijn.
  • 7 Snij het groene steeleind van de chili af
  • 8 Snij de chili in de lengte door.Als je van zeer pittige snackballetjes houd laat je de zaadlijsten in de chili zitten.
  • 9 Voor minder pittig verwijder je een zaadlijst en voor milde balletjes haal je beide zaadlijsten weg.De feitelijke peperkracht, capsaiden, zit in de zaadlijsten, en niet in de zaadjes of de rest van de peper. 1
  • 0 Snij de chili in kleine stukjes. 1
  • 1 Voeg nu alle ingredienten in een kom samen 1
  • 2 en roer ze goed door elkaar. 1
  • 3 Dek de kom af en zet deze tenminste 24 uur weg in de koelkast. 1
  • 4 Dat laat de smaak goed in het gehakt trekken.Het gehakt heeft nu gemarineerd en is op smaak. Nu lekker walnoot grote bolletjes rollen en bruin en gaar bakken in olijfolie of boter.1
  • 5 Laat uitlekken op keukenpapier.1
  • 6 Steek in elk balletje een cocktail prikker en serveer eventueel met een kommetje milde Chilisaus.

Pittige balletjes een ideaal borrel hapje. is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Balansdag lunch Griekse boerensalade met feta
- 10 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Zelfgemaakte soesjes
75 min -
Bekijk recept
Hapjes met brie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chinees hapje van eendenborstfilet met mandarijnjus
30 min Snack
Bekijk recept

Reepjes varkensvlees in pittige saus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodje hamburger met pittige aardbeiensalsa
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige truffels
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept
Pittige gebakken garnalen
13 min Bijgerecht
Bekijk recept