Griekse bifteki oftewel Griekse hamburgertjes

2
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de vulling:
  • 2 35 gram feta (of eventueel andere kaas)
  • 3 een paar blaadjes verse peterselie
  • 4 Begin met het fijnsnijden van het uitje, snipper het uitje in hele kleine stukjes. Meng daarna het gehakt met het gesnipperde uitje, de olijfolie, oregano, paprikapoeder, het ei, het broodkruim en de zout en peper. Meng het gehaktmengsel goed met je handen door elkaar en maak er ongeveer 8 kleine burgertjes van. Verkruimel in een ander bakje de feta met een vork. Snijd de peterselie heel fijn en voeg deze toe aan de feta en meng dit door elkaar.
  • 5 Pak 1 burgertje en leg hier ongeveer een halve tot 1 eetlepel van het fetamengsel in het midden neer. Leg er dan een ander burgertje bovenop en duw de zijkantjes een beetje op elkaar. Ga zo door totdat je 4 gevulde burgertjes over hebt.
  • 6 Je kan de burgertjes grillen op bijvoorbeeld de barbeque, in de grillpan, tostigrill of gewoon in een koekenpan. Bak/grill de burgertjes ongeveer 3-5 minuten per kant totdat ze gaar zijn.
  • 7 Lekker met een Griekse salade en gebakken aardappelschijfjes.

Griekse bifteki oftewel Griekse hamburgertjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kidsburger hier krijgen ze geen genoeg van
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stokbrood met hamburgertjes en salsa
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Minibrunchburger
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Griekse pastei
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept
Vistandoori met wokgroente
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept