1 Snijd het vlees in schuine plakken van 3 cm dik. Leg ze tussen 2 vellen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met de deegroller. Zorg ervoor dat het vlees niet stuk gaat. Verwijder het folie.
2 Bestrooi het vlees met peper, zout en de salie. Halveer de plakken ham en leg op elke plak vlees 1 plank ham. Vouw het vlees dubbel en druk stevig aan.
3 Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak het vlees 6 min. Keer halverwegen.
4 Je kunt de varkenshaas 2 uur van tevoren bereiden. Bewaar het vlees bedekt met ham afgedekt in de koelkast. Bak de saltimbocca vlak voor serveren.
5 Bevat p.p. : 365 kcal* 34 g ewit* 26 g vet* 0 g koolhydraten* prijs p.p. € 3,05
6 Tip: Combineer de saltimbocca ook eens met ' pinzimonio': rauwe groenten ( bleekselderij, wortel, radijs en witlofblaadjes) gedoopt in olijfolie.