varkensgebraad met gegrilde broccoli

6
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 voorbereiden:
  • 2 sjalotten grof snijden.
  • 3 broccoli in roosjes verdelen.
  • 4 teentjes look losmaken van de bol(niet pellen).
  • 5 lichtjes pletten met zijkant van een mes.
  • 6 verwijder de pitjes van de rode peper en snij fijn.verhit 3 el olijfolie in een steelpan en stoof +- 5 min. op zacht vuur.
  • 7 kruid het varkensgebraad aan alle kanten met de peper.
  • 8 ........
  • 9 nu bereiden:1
  • 0 1)verhit 1 el solo en 1 el olijfolie in een pan die ook in de oven kan.(je kan het ook overzettern in een ovenschotel)1
  • 1 2)bak het gebraad goed bruin aan alle kanten.1
  • 2 3)doe er de tijmtakjes de gesneden sjalotten,delaurierblaadjes en de lookteentjesbij.leg 1 el solo vl. op het gebraad en zet 1 uur in een op 150 graden voorverwarmde oven.bedruip het vlees in de helft met zijn braadvocht.1
  • 3 4)kook terwijl de aardappelen 20 min. en giet af.1
  • 4 5)kook de broccoliroosjes 3 min. in een beetje gezouten water.giet af en spoel onder koud water.1
  • 5 6)laat het vlees 5 à 10 min.rusten onder eenaluminiumfolie en neem de lookteentjes uit de pan.1
  • 6 7)maak puree en meng er 2 el olijfolie en het vruchtvlees van de lookteentje onder.1
  • 7 8)kruiden met peper en zout.1
  • 8 9)grill de broccoliroosjes in een hete (grill)-pan.besprenkelen met de olijfolie samen met het pepertje.1
  • 9 10)afkruiden met wat zout (eventueel).2
  • 0 11)serveer de lookpuree, gegrilde broccoli en het gebraad met wat zelfgemaakte cambozollaroom saus (optioneel)12)smakelijk

varkensgebraad met gegrilde broccoli is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pasticcio met drie kazen en broccoli
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gekarameliseerde varkensblokjes met ananas
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensgebraad met pruimen en rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet uit Toulouse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van drie soorten vlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept