6 verwijder de pitjes van de rode peper en snij fijn.verhit 3 el olijfolie in een steelpan en stoof +- 5 min. op zacht vuur.
7 kruid het varkensgebraad aan alle kanten met de peper.
8 ........
9 nu bereiden:1
0 1)verhit 1 el solo en 1 el olijfolie in een pan die ook in de oven kan.(je kan het ook overzettern in een ovenschotel)1
1 2)bak het gebraad goed bruin aan alle kanten.1
2 3)doe er de tijmtakjes de gesneden sjalotten,delaurierblaadjes en de lookteentjesbij.leg 1 el solo vl. op het gebraad en zet 1 uur in een op 150 graden voorverwarmde oven.bedruip het vlees in de helft met zijn braadvocht.1
3 4)kook terwijl de aardappelen 20 min. en giet af.1
4 5)kook de broccoliroosjes 3 min. in een beetje gezouten water.giet af en spoel onder koud water.1
5 6)laat het vlees 5 à 10 min.rusten onder eenaluminiumfolie en neem de lookteentjes uit de pan.1
6 7)maak puree en meng er 2 el olijfolie en het vruchtvlees van de lookteentje onder.1
7 8)kruiden met peper en zout.1
8 9)grill de broccoliroosjes in een hete (grill)-pan.besprenkelen met de olijfolie samen met het pepertje.1
9 10)afkruiden met wat zout (eventueel).2
0 11)serveer de lookpuree, gegrilde broccoli en het gebraad met wat zelfgemaakte cambozollaroom saus (optioneel)12)smakelijk
varkensgebraad met gegrilde broccoli is een recept van Solo Open Kitchen