1 Stoofpotjes vind ik erg handig als je niet al te veel omkiijken naar het eten wilt hebben.
2 Vooral ook omdat je ze van te voren al klaar kunt maken
3 Strooi zout, peper en tijm over de blokjes varkenshaas.
4 Verhit een klein beetje olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak ze om en om bruin, ca. 4 minuten.
5 Voeg ui en knoflook toe en bak het geheel ca. 1 minuut onder voortdurend roeren.
6 Voeg de champignons, rode port, half bouillonblokje, de tomatenblokjes en 250 ml. water toe aan de varkenshaas en laat het geheel op laag vuur ca. 5 minuten koken.
7 Bind de saus eventueel met een beetje allesbinder. Strooi de gehakte peterselie over de stoofpot.
8 Lekker met basmati rijst.
9 Serveer met boontjes, komkommer of een frisse groene salade
Lekker snel stoofpotje met rijst is een recept van Solo Open Kitchen