Zoek
Mediterraan stoofpotje
4
150 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
50 gr boter
200 gr magere spekblokjes
1 ui gesnipperd
600 gr doorregen runderlappen in blokjes
2 tomaten gepeld in blokjes
2 el milde paprika poeder
1 takje verse tijm
1 laurierblad 2 kruidnagels
250 ml bouillon
250 ml witte wijn
100 ml crème fraîche
Bereiding
1
Verhit de boter in een braadpan en bak het spek zachtjes uit. Fruit de ui zachtjes mee en schep het vlees met wat zout en peper erdoor.
2
Bak dit ca. 15 minuten en voeg dan de tomaten met de kruiden, de bouillon en wijn toe.
3
Laat het vlees op zacht vuur (met een vlamverdeler eronder) ca. 1½ tot 2 uur zachtjes sudderen.
4
Eventueel binden met allesbinder.
5
Roer van het vuur af vlak voor het opdienen de crème fraîche erdoor.
Mediterraan stoofpotje is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterraan meergranenbrood
10 min
Snack
Bekijk recept
Gevulde tomaten met mediterrane filets
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterraan stoofvlees met pesto
115 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische filets met groene pepersalsa
30 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept