1 Kruid het gehakt met peper en zout en rol er balletjes van ongeveer 3 cm van. Verhit 1 eetlepel Solo in een antikleefpan en bak de balletjes in ongeveer 3 minuten aan alle kanten mooi bruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn binnenin. Haal de balletjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
2 Schil de aardappeltjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en houd ze apart.
3 Pel de tomaten door ze 5 seconden onder te dompelen in kokend water. Verwijder de pitjes en snijd het tomatenvlees in grove stukken.
4 Pel en snipper de uien en de knoflook fijn. Verhit een eetlepel Solo in een stoofpan en stoof er de uien en de knoflook in aan. Borstel indien nodig de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Was de selderstengels en schil ze met een dunschiller om de draden te verwijderen. Snijd de selderstengels in stukjes. Voeg de champignons en de selder toe aan de stoofpot, samen met de tijm en de laurier. Kruid met peper en zout.
5 Voeg de aardappelen en de tomaten toe aan de stoofpot en roer alle ingrediënten goed door elkaar.
6 Schik nu de gehaktballetjes op de groenten en overgiet ze met de sherry. Los het bouillonblokje op in 250 ml water en voeg het toe aan de stoofpot, samen met een lepel kristalsuiker. Roer opnieuw. Laat alles gedurende een half uurtje verder stoven op een zacht vuur, zodat alle smaken zich mooi vermengen. Voeg er nu de tomatenpuree aan toe, roer goed en laat nog een twintigtal minuutjes zachtjes stoven.
7 Snipper de bladpeterselie fijn en voeg hem net voor het serveren toe aan de stoofschotel.
Stoofpotje van gehaktballetjes in een is een recept van Solo Open Kitchen