1 Vandaag een makkelijk recept dat je twee verschillende smaken kunt geven.
2 Paprika of kerrie. Net waar je zin in hebt. En je kunt het zo heerlijk helemaal van te voren klaarmaken. Daar hou ik wel van.
3 Voor vier personen beginnen we met zo’n 650/700 gram varkensfilet in grote dobbelstenen gesneden. Doe wat olie en boter in een grote pan en bak het vlees aan alle kanten bruin. Schep het uit de pan en zet even apart.
4 Nu in diezelfde pan een fijngesneden ui fruiten. Na een paar minuten twee eetlepels bloem erbij en een eetlepel paprikapoeder of kerriepoeder.
5 Even meebakken en dan scheut voor scheut 3 deciliter kippenbouillon erbij. Breng dit al roerend aan de kook en doe dan het vlees er weer in.
6 250 gram champignons in plakjes kunnen nu de pan in en voor de liefhebbers 4 eetlepels cognac. Mag wel, hoeft niet.
7 Laat de hele mikmak 20 minuutjes prutten en doe er vlak voor het serveren 1,5 deciliter crème fraîche door.
8 Erg lekker met rijst en doperwtjes (die gooi ik er ook weleens door) maar ook met aardappelpuree.