1 Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.
2 Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
3 Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
4Voorbereiding swijze
5 Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin.
6 Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook hierin lichtbruin.
7 Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
8 Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
9 Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar! 1