Indische rundvleesstoofpot

4
150 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.
  • 2 Snij het vlees in flinke dobbelstenen.
  • 3 Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  • 4
    Voorbereiding
    swijze
  • 5 Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin.
  • 6 Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook hierin lichtbruin.
  • 7 Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee.
  • 8 Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken.
  • 9 Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen en alles 2 1/2 a 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar! 1
  • 0 Serveertips1
  • 1 Lekker met rijst en komkommersalade.

Indische rundvleesstoofpot is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvleesstoofpot
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Rundvleesstoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvleesstoofpot
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige Indische Rundvleesstoofpot (ook Voor De Slowcooker )
Langer dan 2 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische kipspiesjes
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lentesalade met gemarineerde makreel
Bekijk recept
Kruidige Indische kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept