Zoek
Gevulde champignons (Bron: libelle-lekker.be)
4
20 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
12 champignons (middelgroot)
300 g zachte geitenkaas
3 plakjes ontbijtspek
1 sjalot
1 teentje knoflook
2 el tuinkruiden (gehakt: peterselie, oregano, basilicum...)
parmezaan
olijfolie
peper en zout
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Borstel de champignons droog schoon, haal de steeltjes eruit en hak deze fijn.
3
Pel en hak de sjalot en de knoflook.
4
Snij het ontbijtspek in reepjes en bak even in een pan.
5
Voeg er de gehakte champignonsteeltjes, de sjalot en de knoflook aan toe en roerbak tot al het vrijkomende vocht verdampt is.
6
Neem de pan van het vuur af en laat lichtjes afkoelen.
7
Roer de geitenkaas en gehakte tuinkruiden door het champignonmengsel.
8
Bestrijk de champignonhoedjes rondom met olijfolie en vul ze met het mengsel.
9
Bestrooi met versgeraspte parmezaan.1
0
Zet de champignons in een ovenschaal en laat ze 10 à 15 minuten garen in de oven, tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Gevulde champignons (Bron: libelle-lekker.be) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min -
Voorgerecht
Bekijk recept