Gemengde hartige hapjes in bladerdeeg zo gepiept !

8
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Iedereen kent ze eigenlijk al, van de bakker of van de supermarkt, maar heb je ze al eens zelf gemaakt? Echt, het is in een handomdraai gebeurd en erg leuk om te maken.
  • 2 Gemakkelijk om vooraf in elkaar te knutselen en als je gasten er zijn alleen nog even afbakken.
  • 3 Leg de plakjes bladerdeeg uit elkaar op je werkblad en laat ze ontdooien. Vermeng intussen het rundergehakt met kerriepoeder, peper en zout naar smaak en maak er 20 kleine balletjes van.Meng de walnoten door de paté. Verdeel in 20 stukjes.
  • 4 Snijd elk plakje bladerdeeg in vier vierkantjes.
  • 5 Leg op 20 vierkantjes een balletje gehakt en op de andere 20 een stukje pate.
  • 6 Vouw de flapjes schuin dicht en plak de randen met water op elkaar. Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de flapjes op een ingevet bakblik.
  • 7 Bestrijk de flapjes met losgeklopt ei en bak in 20 minuten in de oven krokant en mooi bruin.
  • 8 Tip, bestrooi de gehakt hapjes met een klein beetje vers geraspte kaas. Gebruik jonge kaas, de kaas moet niet overheersen.

Gemengde hartige hapjes in bladerdeeg zo gepiept ! is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Maak zelf je kruidenroomkaas zó gepiept.
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
In As Gebakken Vis
10-20 min -
Bekijk recept
Zelf gemaakte ricotta
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Een eitje uit de muffinvorm
35 min
Bekijk recept

Kruidige aardappelschijfjes en kip uit de oven
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van kreeft met artisjok
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse garnalenbisque en spring rolls
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met zeevruchten
15 min Voorgerecht
Bekijk recept