1 Iedereen kent ze eigenlijk al, van de bakker of van de supermarkt, maar heb je ze al eens zelf gemaakt? Echt, het is in een handomdraai gebeurd en erg leuk om te maken.
2 Gemakkelijk om vooraf in elkaar te knutselen en als je gasten er zijn alleen nog even afbakken.
3 Leg de plakjes bladerdeeg uit elkaar op je werkblad en laat ze ontdooien. Vermeng intussen het rundergehakt met kerriepoeder, peper en zout naar smaak en maak er 20 kleine balletjes van.Meng de walnoten door de paté. Verdeel in 20 stukjes.
4 Snijd elk plakje bladerdeeg in vier vierkantjes.
5 Leg op 20 vierkantjes een balletje gehakt en op de andere 20 een stukje pate.
6 Vouw de flapjes schuin dicht en plak de randen met water op elkaar. Verwarm de oven voor op 225 graden. Leg de flapjes op een ingevet bakblik.
7 Bestrijk de flapjes met losgeklopt ei en bak in 20 minuten in de oven krokant en mooi bruin.
8 Tip, bestrooi de gehakt hapjes met een klein beetje vers geraspte kaas. Gebruik jonge kaas, de kaas moet niet overheersen.
Gemengde hartige hapjes in bladerdeeg zo gepiept ! is een recept van Solo Open Kitchen