Parmaham met gegrilde vijgen

4
10 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng 1 dl balsamicoazijn met 50 gr suiker aan de kook en laat op matig vuur in 4 a 5 minuten voorzichtig inkoken tot een licht stroperige saus (ca. 75 ml). Verwarm de grill voor. Veeg 4 verse vijgen schoon en snijd ze kruislings in met een scherp mesje. Bedruppel ze met 1 tl balsamicostroop. Leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat en zet ze ca. 5 minuten onder de grill tot ze zacht zijn en net gaan kleuren. Verdeel intussen 50 gr parmaham en een handje rucola over vier borden. Zet de gegrilde vijg middenin. Druppel rondom wat olijfolie. Bestrooi de ham met 50 gr Parmezaanse kaasflakes. Of gewoon lekker wat geraspte Parmezaanse kaas...vind ik persoonlijk meer smaak geven

Parmaham met gegrilde vijgen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept