2 Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed door elkaar en laat dat mengsel een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s zich goed kunnen vermengen.
3 Snij de varkenshaas open in de lengte, maar niet helemaal door.
4 Vouw dan de varkenshaas goed open en verdeel het gehakt mengsel in de vorm van een worst over devarkenshaas.
5 Vouw de haas goed dicht en verpak dan de varkenshaas in spek/bacon.Zet eventueel met een cocktailprikker vast.
6 Wikkel de 2 haasjes nu in aluminiumfolie en bak dit in de oven voor ca 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen)
7 Haal de varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 el olijfolie.
0 klein bosje basilicum, in stukjes gescheurd2 el bloem100 ml waterFruit in het braadvet van het vlees de ui en knoflook zacht.Bak champignons mee todat ze iets gekleurd. (indien nodig, voeg je nog wat olie toej)Voeg paprikapoeder toe en bak even mee totdat de geur vrij komt.Voeg room erbij en laat geheel goed gaar worden.Indien nodig bind je de saus nu met een papje van water en bloem (en laat de bloem wel een paar minuten gaar worden). (of anders gebruik maïzena)Meng de gescheurde basilicumblaadjes erdoor..VERDER: Haal varkenshaas uit folie en leg deze op de snijplank.De sappen die vrij kwomen meng je nog even door de champignonsaus.Snijd de varkenshaas in plakken, maar behoudt de vorm voor de presentatie. 10 Plaats de varkenshaas in zijn geheel op een serveerschaal.Verdeel de champignon roomsaus erover en er omheen.12 Garneer met basilicum.ServeertipsIn de zomer kan dit gerecht heel goed op de BBQ klaar gemaakt worden en de saus in een apart pannetje bereid worden.
Een varkenshaas vol verrassingen ( Kerstidee) is een recept van Solo Open Kitchen