2 Verwarm de oven voor op 200 graden/heteluchtoven 180 graden.
3 Bak het rundergehakt rul en bruin in de olie. Bak de gesnipperde ui en knoflook een paar minuten mee en voeg dan de paprikablokjes toe en bak deze al goed roerend door het gehaktmengsel gedurende 2 minuten Kruid dit mengsel met de versgemalen peper, chilipoeder, korianderpoeder, pikante paprikapoeder en gedroogde peterselie. Voeg het blikje tomatenblokjes toe. Roer goed door en laat alles zeker een 15 minuten lekker sudderen.
4 Spoel de kidneybonen en de mais af onder stromend water in een zeef.laat goed uitlekken.
5 Voeg de bonen en mais toe aan de pan.
6 Roer alles voorzichtig door en laat even doorverwarmen. Proef en voeg naar smaak nog wat extra chili of paprikapoeder toe als je van pittig houdt.
7 Pluk ondertussen de blaadjes van de takjes koriander, was ze en laat goed uitlekken (bijvoorbeeld op keukenpapier) en snijd of knip fijn.
8 Voor het vullen van de ovenschaal ga je als volgt te werk.
9 Stort ongeveer de helft van de bonenschotel in een ovenschaal. 1
0 Verkruimel een/derde van de zak tortillachips erover, smeer er de helft van de crème fraîche over, bestrooi met de helft van de verse koriander en een/derde van de geraspte kaas.1
1 Vervolgens de rest van de bonenschotel, zure room en koriander. 1
2 Bedek dit alles met de rest van de tortillachips, laat ze nu wel heel! 1
3 Strooi de rest van de geraspte kaas erover en nog een beetje paprikapoeder voor de kleur.1
4 Laat de schotel zo'n 10 minuten gratineren in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Mexicaanse Chiliovenschotel met een topping van is een recept van Solo Open Kitchen