Zoek
Boeuf Bourguignon in een nieuw jasje.
2
45 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 gr rosbief
2 sjalotjes
150 gr champignons
40 gr boter
50 gr magere gerookte spekblokjes
10 zilveruitjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 el rijstebloem
1 dl rode wijn
1 dl vleesbouillon
peper en zout
1 el verse gehakte tijm of 1 tl gedroogde
1 laurierblad
1 el maizena
Bereiding
1
Snijd de rosbief in grote dobbelstenen.
2
Pel en snipper de sjalotjes.
3
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
4
Verhit de helft van de boter in de braadpan, bak hierin in ca. 2 minuten de spekblokjes en schep ze uit de pan.
5
Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in het bakvet en schep ze ook uit de pan.
6
Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, de sjalotjes en de zilveruitjes even mee.
7
Roer de tomatenpuree en daarna de rijstemeel erdoor.
8
Bak zachtjes 2 minuten.
9
Giet de wijn en de bouillon erbij en voeg peper, zout, tijm, laurier toe. Stoof dit zachtjes voor 5 minuten.1
0
Schep de spekblokjes en vleesblokjes erdoor en verwarm nog 15 minuten.1
1
Vermeng de maizena met een beetje water. Roer dit daarna door de saus totdat hij wat dikker wordt.1
2
Lekker met sperziebonen en rijst.
Boeuf Bourguignon in een nieuw jasje. is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Eendenborst met peren, balsamicoazijn en groene peper
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept
Kip in krokant jasje
30 min + 25 oventijd -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien in een jasje van brickdeeg
20 min
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijk gevulde Boeuf Bourguignon
175 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde côte de boeuf
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boeuf Bourguignon (stoofschotel met wijn en rundvlees)
35 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept