2 We doen de wangen in een grote ovenschotel en overgieten hem met de wijn,hier voegen we 2 uien,de wortel,alles grofgesneden,laurier,tym,peperbollen,jeneverbessen,kruidnagel,peterseliestengels aan toe en laten dit 12u marineren.
3 We halen de wangen uit de marinade en deppen deze droog,Pan op het vuur een klont boter erin en we schroeien de wangen langs beide zijden dicht.
4 We zetten een stoofpot op het vuur,boter en hierin stoven we 4 uien tot ze mooi bruin gebakken zijn,we doen er de wangen bij en we blussen de pan waar we de wangen in hebben gebakken met de kalfsfond,dit laten we tot de helft inkoken en gieten we in de stoofpot.
5 We zeven de marinade en we doen deze in de stoofpot tot de wangen juist onderstaan.
6 Dit laten we 1,5 tot 2uur stoven tot de wangen gaar zijn.
7 Op smaak brengen peper en zout en eventueel suiker.
8 Men zegt wel dat een stoverij best een dag tevoren word gemaakt,als je dit met wangen doet laat ze dan de eerste dag maar 45min stoven,de tweede dag verder garen en op smaak brengen,je kan er ook spekblokjes aan toevoegen,laat ze dan meebakken met de ui.
9 Succes
stoverij van varkenswangen in rode wijn is een recept van Solo Open Kitchen