2 Door kwarteleieren te gebruiken krijg je dan van die schattige kleine balletjes, die ook een origineel aperitiefhapje vormen. Samen met de tomatenroomsaus een heerlijk hapje.
3 Snij de ui en de knoflook grof. Fruit even aan, en voeg de gepelde tomaten toe. Spoel de blikken uit met wat water en voeg dat ook toe. Kieper er vervolgens een eetlepel tomatenpuree in, samen met een laurierblad, en wat basilicum en oregano (vers, indien mogelijk anders gedroogde) en peper en zout uiteraard. Laat minstens een half uur rustig pruttelen en inkoken.
4 Kook de kwarteleitjes 4 minuten, laat ze schrikken in ijskoud water, en pel ze.
5 Dat is een redelijk prutswerkje met die kleine eitjes Rol ze even over een glad oppervlak, dan gaat het pellen beter. Meng het gehakt met het paneermeel, het ei en wat peper en zout. Rol er balletjes van, en plet die op de palm van je hand tot ultradunne hamburgertjes.
6 Leg een eitje in het midden, en vouw het gehakt er mooi rond omheen
7 Rol dan nog eens voorzichtig tussen je handen (zonder druk uit te oefenen) zodat het een mooi samenhangend balletje wordt.
8 Je mag niet meer kunnen zien waar je het hebt dichtgevouwen, want daar barst het dan open. En dat willen we niet. Herhaal deze stap nog 19 keer.
9 Haal het laurierblad uit de saus .1
0 Mix de saus en voeg de room toe.1
1 Laat nog wat verder pruttelen. De balletjes mogen ondertussen in een ingevette ovenschaal, want we bakken ze gewoon in de oven . Na een kwartier in een voorverwarmde oven op 190 graden krijgen ze een mooi kleurtje en zijn ze klaar. Schattig he? En superlekker!