Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen en snijd in stukken. Gaar ze enkele minuten in gezouten kokend water. Giet af en leg in een ovenschaal.
  • 2 Maak de bloemkool schoon en gaar ze in gezouten water. Giet af.
  • 3 Meng de fijngesnipperde ui met het gehakt en kruid met peper en zout.
  • 4 Verdeel de erwtjes over de aardappelen.
  • 5 Lepel hierover de tomatensaus.
  • 6 Verdeel het gehakt over de ovenschotel.
  • 7 Verdeel vervolgens de bloemkool.
  • 8 Maak een roux van boter en bloem en voeg er de melk aan toe, laat even doorkoken en meng er de helft van de kaas onder. Kruid af met peper en zout en met nootmuskaat.
  • 9 Giet de saus over de bloemkool. Werk af met de rest van de kaas. Gaar 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

Ovenschotel met gehakt, bloemkool en aardappelen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelpuree
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saucijs met gebakken aardappelen en bloemkool
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappel met weekendtoppings
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept